Kopij insturen

Website & Clubblad
Heeft u nieuwtjes, wedstrijd verslagen of foto's. Laat het ons weten en mail naar: redactie@brckennemerland.nl.

In de mailbox van de redactie vonden wij nog een mooi verslag van het trainingskamp van de dames.......

 

5 april 2018

Vrijdagochtend is het zover, de damesploeg gaat op weg naar de Limburgse en Belgische heuvels. Mariska en Yvette gaan namens BRC op pad. Om 10 uur vertrekt de ploegleidersauto vanuit Heemskerk. Twee blonde dames die een lampje hebben laten branden… dat betekent een lege accu. Gelukkig komt de handige Leo Burgering binnen 2 minuten met startkabels om ons op weg te helpen en kunnen we snel op pad. Na een ritje van 2,5 uur arriveren we in een Belgische jeugdherberg in Sint-Martens-Voeren, een dorpje met 250 inwoners. Snel omkleden, want de eerste training start om 13.00 uur. Dit jaar vormen de dames (elite en junioren) van alle clubs in Noord-Holland een team. We werken een training af van ongeveer 75 kilometer, waarbij we een klein tijdritje doen op de Camerig. Thuis aangekomen bij de herberg is het tijd om de kamers te verdelen en onder de douche te gaan. ’s Avonds eten we met z’n allen een Hollandse maaltijd, maken we plannen voor morgen en daarna nemen we het tegen elkaar op in 30 Seconds, een raadspelletje waarbij de een nog fanatieker blijkt dan de ander..

Niet iedereen bij ons op de kamer heeft even lekker geslapen vanwege gesnurk van kamergenoten (of waren het toch de buren), maar we zitten fris en fruitig om 08.00 uur stipt klaar voor het ontbijt. Zes rensters rijden vandaag de Volta Limburg Classic, de rest werkt vandaag een training af. Mariska en ik gaan voor de training. Na een goed ontbijt is de trainingsgroep klaar om weer op de fiets te stappen. Omdat het gisteren soms nog wat zoeken (en daarom wachten) was door de onduidelijke route, is vandaag het plan om de lussen 2 en 3 van de Amstel Gold Race te combineren. Deze lussen zijn duidelijk uitgezet, dus hopelijk helpt dat bij het navigeren. Het zonnetje schijnt, het is prachtig weer en met een net niet kort-kort outfit vertrekken we om 09.30 uur. De training wordt afgewerkt, waarbij er tussendoor gelukkig ook nog even tijd is voor een goede lunch op het terras in de zon. Het laatste deel van de training brengt ons in Eijsden waar de andere meiden de Volta Limburg Classic finishen. We missen net de finish, maar rijden vanuit Eijsden gezamenlijk terug naar het hostel. Vandaag ruim 100 kilometer gereden, moe en voldaan. Allemaal weer onder de douche en daarna staat er een stoofpotje met echte Belgische frieten voor ons klaar. De herstelsokjes worden aangetrokken om nog een keer te kunnen vlammen: 30 Seconds wordt vanavond hervat.

Zondagochtend om 08.00 uur ontbijt. De paashaas is ook aanwezig, en we krijgen een extra eitje vanwege Pasen. Vandaag is het wel minder lekker weer dan gisteren, het giet van de regen. We besluiten om vandaag een rondje door België te fietsen en met heel ander outfit ten opzichte van gisteren (regenjas en overschoenen) zitten we om 09.30 uur op de fiets. De tocht wil niet vlotten, veel lekke banden en hobbelige wegen (lees: wegen waar we moeten lopen) remmen de vaart. Na 50 kilometer zijn we teruggekeerd bij het hostel en na een snelle douche is het ook tijd om terug te keren naar huis. Vanavond iedereen aan het paaseten en enkele dames – waaronder Mariska en Yvette – starten morgen tijdens het Kampioenschap van Hoorn.

Vandaag is het tweede paasdag en staat het Kampioenschap van Hoorn op het programma. Alle kleren zijn gewassen en vandaag gereed om weer vies te kunnen maken. Het is namelijk weer nattig weer. Voor Yvette is het kampioenschap snel afgelopen, na 3 minuten een gebroken ketting. Net bij het staan op de pedalen, maar gelukkig overeind gebleven. Mariska eindigt als 8ste en hiermee komt een einde aan een mooi weekend.

Groetjes van Mariska en Yvette