Kopij insturen

Website & Clubblad
Heeft u nieuwtjes, wedstrijd verslagen of foto's. Laat het ons weten en mail naar: redactie@brckennemerland.nl.

Een combinatie van prachtig voorjaarsweer, het uitdagende parkoers van BRC en natuurlijk de spanning van de Vuurlinie Voorjaarscompetitie trok gisteravond een peloton van 68 renners en rensters vanuit heel Noord Holland naar Beverwijk. De organisatie van de DTS/BRC Vuurlinie Voorjaarscompetitie 2018 liep gesmeerd bij de inschrijving en bij de wedstrijd zelf. Vanaf het begin een schitterende wedstrijd, het peloton brak na ongeveer 20 minuten in groepjes uiteen, waardoor er een paar wedstrijden in de wedstrijd ontstonden. Precies de bedoeling van de Vuurlinie wedstrijden.

Bij de nieuwelingen en dames wist Nick Schelvis ondanks mechanische pech beslag te leggen op de 1e plaats en staat door dit resultaat meteen ook bovenaan bij de tussenstand van de Vuurlinie Voorjaarscompetitie 2018 in categorie C. Bij de Sportklasse (categorie A) een clean sweep voor BRC. Het maakt René Melk niet uit op wat voor parkoers of ondergrond hij fietst, hij liet gisteravond maar weer eens zien wat hij nog steeds kan. De competitie ligt hier na gisteravond helemaal open. Tot slot categorie B, Zaandammer Stephan Bakker vond het een paar rondes voor het einde genoeg en draaide de gaskraan helemaal open, eerder op de avond had hij dit ook al geprobeerd, maar nu dus met succes. Solo over de finish komen is toch het fraaist.

Volgende week wordt er zomers weer voorspelt, eerst zien dan geloven natuurlijk, maar als dat geen voorbode is voor weer een groot NH peloton op het snelle parkoers van DTS? Gelet op de enthousiaste reacties van de renners na afloop, gaat de organisatie daar ook van uit. De comités van DTS en BRC zullen de renners en rensters weer met open armen ontvangen.

Woensdag 18 april 3e wedstrijd van de Vuurlinie Voorjaarscompetitie 2018 start 19.00 uur bij DTS Sportpark Kalverhoek