Kopij insturen

Website & Clubblad
Heeft u nieuwtjes, wedstrijd verslagen of foto's. Laat het ons weten en mail naar: redactie@brckennemerland.nl.

HIER een mooie fotoserie van Kristel Nijssen.

Afgelopen zaterdag was het dan zover: De 100 van BRC.

De organisatie keek met lede ogen naar de buienradar en was in de aanloop van dit evenement niet gerust op goede omstandigheden. Vooral de stortregens konden spelbreker worden. Rond de klok van 10 is een flinke ploeg vrijwilligers aan de slag gegaan om alles gereed te krijgen. Nadat de feesttent was ingericht en er door de firma Denneman uit Heemskerk belangeloos nog twee grote waterplassen van het parcours waren weggepompt kon de koers met een klein halfuur vertraging van start. Nadat microfoonist Jan Burger het startsein gaf was het vrijwel direct koers op het inmiddels opgedroogde parcours.

De dames kregen een puntenkoers van 75 kilometer voorgeschoteld, de heren kregen er uiteraard 100 voor de kiezen.

Al snel ontstond er een eerste kopgroep die er in slaagde het peloton te dubbelen en zodoende 25 bonuspunten te veroveren. Terwijl Nina Buysman bij de dames alle drie de sprints wist te winnen en zo de eindzege veiligstelde (voor nummer 2 Yvette de Koning), eindigde de koers bij de heren in een tweestrijd tussen BRC'ers Fred Pronk en Onno Timmermans. Laatstgenoemde ging na de tussensprint op 75 kilometer ruim aan de leiding, maar met de dubbele punten bij de eindsprint was Pronk zeker nog kansrijk. De afstand begon langzaam zijn tol te eisen, waardoor er in de finale 4 groepjes over het parcours reden. Doordat Pronk vanuit de voorste groep de laatste sprint wist te winnen ging hij alsnog over het puntentotaal van Timmermans heen. Patrick Stengs maakte het BRC feestje compleet door derde te worden. Het geheel werd door fotografe Kristel Nijssen vastgelegd.

Na de 100 van BRC was het de beurt aan de jeugdafdeling. Zij reden afhankelijk van categorie een tijdrit van een of twee ronden over het clubparcours. Intussen was de barbecue onder het genot van livemuziek van zanger Matt Jaxxon al aan de gang. Na afloop vond onder leiding van Cees Schrijen de prijsuitreiking plaats.

Het was weer een prachtig feest. Namens de organisatie willen we alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers bedanken voor deze schitterende dag. We zien jullie volgend jaar weer op ons parcours in het Aagtenpark.

 

(Foto Kristel Nijssen)