Kopij insturen

Website & Clubblad
Heeft u nieuwtjes, wedstrijd verslagen of foto's. Laat het ons weten en mail naar: redactie@brckennemerland.nl.

Komende zondag wordt het Regiokampioenschap van Kennemerland verreden. Er bereiken ons vragen of het toernooi wel doorgang zal vinden vanwege de voorspelde koude. Er zijn momenteel geen redenen om de wedstrijden af te gelasten. Op de dag zelf kan de jury gegeven de weersomstandigheden er altijd voor kiezen de wedstrijden in te korten of af te gelasten. Gladheid is zonder discussie wel altijd een spelbreker. 

Hieronder alle info over de wedstrijden van zondag.Starttijden wedstrijden:
Jeugd: 10.00u
Categorie C+D: 11.30u
Categorie A+B: 13.00u

Inschrijfgeld:
Jeugd €2,00
Categorie A,B,C en D €3,00
Basislidmaatschap KNWU maar geen lid van vereniging €6,00

Mededelingen:
Bij alle kampioenschappen zal ook de jeugd starten. Verdeeld over 4 categorieën (interclub indeling)
Starttijd 10:00 uur.
Categorie 1 + 2 (8 en 9 jarigen). Afstand ongeveer 7 Km
Categorie 3 + 4 (10 en 11 jarigen). Afstand ongeveer 12 Km
Categorie 5 + 6 (12 en 13 jarigen). Afstand ongeveer 22 Km
Categorie 7 (14 jarigen). Afstand ongeveer 25 Km.
e.e.a. afhankelijk van de lengte van het parcours en afhankelijk van de weersomstandigheden!! En wordt voor de start door de jury beslist en kenbaar gemaakt

Categorie D: Nieuwelingen en nieuwelingen meisjes. Afstand 55 minuten en 5 ronden
Categorie C: Junior vrouwen en elite vrouwen. Afstand 70 minuten en 5 ronden
Categorie B: Sportklasse. Afstand 90 minuten en 5 ronden
Categorie A: Amateurs, junioren, beloften en elite. Afstand 120 minuten en 5 ronden
e.e.a. afhankelijk van de lengte van het parcours en afhankelijk van de weersomstandigheden!! En wordt voor de start door de jury beslist en kenbaar gemaakt
Categorie C en D starten om 11:30 uur en sprinten apart af. Categorie A en B starten om 13:00 uur en sprinten apart af.

Belangrijkste reglementen en/of voorwaarden:
- De inschrijving sluit 15 minuten(!!) voor de start v/d wedstrijd. Renners die daarna komen, mogen buiten mededinging en zonder rugnummer meedoen. Zij mogen de wedstrijd niet beïnvloeden en moeten de wedstrijd gelijk met de gedubbelde renners verlaten.
- Licentie of basisllidmaatschap v/d KNWU verplicht.
- Transponder verplicht. Zonder transponder of defecte/defect geraakte transponder wordt de renner of renster niet in de uitslag opgenomen.
- Helm dragen verplicht.
- Fietspomp en spatborden zijn expliciet verboden.
- Bij voortijdige beëindiging van de wedstrijd afmelden bij de jury.
- Renners die te laat aan de start verschijnen mogen buiten mededinging meedoen. Zij mogen de wedstrijd niet beïnvloeden en moeten de wedstrijd gelijk met de
gedubbelde renners verlaten.
- Waar het reglement niet in voorziet beslist de jury

De vernieuwde jeugdcommissie is hard aan de slag om het seizoen 2018 georganiseerd te krijgen.

De meest opvallende verandering ten opzichte van voorgaande jaren is dat de vaste trainingsavond verhuist naar de vrijdagavond. Voor een deel om praktische redenen voor een deel omdat wij graag willen dat de jeugd ook op de woensdagavond aanwezig is op onze wedstrijdavond. Voor een deel omdat een belasting van twee avonden achter elkaar als te groot ervaren werd. 

Vanaf vrijdag 23 maart 2018 trainen we wekelijks op het parcours van BRC Kennemerland. In eerste instantie zullen we starten met 1 groep, na een aantal weken worden er 2 groepen gevormd. Er zal dan door de trainer een indeling gemaakt worden op niveau (niet op categorie).

Trainingstijden:
18.30u-19.30u (zodra er in 2 groepen getraind gaat worden zullen de tijden worden aangepast).
 
Na de training drinken we nog wat water of limonade in de kantine. Zo leren we elkaar wat beter kennen en kun je met de trainer nog dingen bespreken.

Vanaf woensdag 28 maart 2018 wordt er net al andere jaren wekelijks een trainingswedstrijd georganiseerd op het parcours van BRC Kennemerland. Deze wedstrijd is onderdeel van de training. Er kan vanaf 18.15u inschrijven worden, daarna is het raadzaam om te gaan in rijden op het parcours. De wedstrijd start om 18.30u  

Meer informatie over trainen of het rijden van wedstrijden: Frank van Riemsdijk 06 53702085 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 

Vanmorgen hebben de dames van Team Noord Holland een training afgewerkt vanuit ons clubgebouw en onder begeleiding van BRC-renners. Een mooie lus van 80+ kilometers werd afgesloten met warme chocomel en soep. Op de facebookpagina van BRC zijn wat foto's te vinden.

BRC-Nestor Jasper Dijkhuizen is afgelopen dinsdagochtend ongelukkig ten val gekomen op zijn MTB in de duingebied tussen Egmond en Castricum. Met gebroken ribben een longperforatie en ander leed is hij opgenomen in het ziekenhuis in Zaandam (in Beverwijk op dat moment geen plaats). Jasper zojuist gesproken. Het gaat naar omstandigheden goed en mag binnenkort waarschijnlijk naar huis.

 

(Jasper is weer thuis!)