Kopij insturen

Website & Clubblad
Heeft u nieuwtjes, wedstrijd verslagen of foto's. Laat het ons weten en mail naar: redactie@brckennemerland.nl.

Een combinatie van prachtig voorjaarsweer, het uitdagende parkoers van BRC en natuurlijk de spanning van de Vuurlinie Voorjaarscompetitie trok gisteravond een peloton van 68 renners en rensters vanuit heel Noord Holland naar Beverwijk. De organisatie van de DTS/BRC Vuurlinie Voorjaarscompetitie 2018 liep gesmeerd bij de inschrijving en bij de wedstrijd zelf. Vanaf het begin een schitterende wedstrijd, het peloton brak na ongeveer 20 minuten in groepjes uiteen, waardoor er een paar wedstrijden in de wedstrijd ontstonden. Precies de bedoeling van de Vuurlinie wedstrijden.

Bij de nieuwelingen en dames wist Nick Schelvis ondanks mechanische pech beslag te leggen op de 1e plaats en staat door dit resultaat meteen ook bovenaan bij de tussenstand van de Vuurlinie Voorjaarscompetitie 2018 in categorie C. Bij de Sportklasse (categorie A) een clean sweep voor BRC. Het maakt René Melk niet uit op wat voor parkoers of ondergrond hij fietst, hij liet gisteravond maar weer eens zien wat hij nog steeds kan. De competitie ligt hier na gisteravond helemaal open. Tot slot categorie B, Zaandammer Stephan Bakker vond het een paar rondes voor het einde genoeg en draaide de gaskraan helemaal open, eerder op de avond had hij dit ook al geprobeerd, maar nu dus met succes. Solo over de finish komen is toch het fraaist.

Volgende week wordt er zomers weer voorspelt, eerst zien dan geloven natuurlijk, maar als dat geen voorbode is voor weer een groot NH peloton op het snelle parkoers van DTS? Gelet op de enthousiaste reacties van de renners na afloop, gaat de organisatie daar ook van uit. De comités van DTS en BRC zullen de renners en rensters weer met open armen ontvangen.

Woensdag 18 april 3e wedstrijd van de Vuurlinie Voorjaarscompetitie 2018 start 19.00 uur bij DTS Sportpark Kalverhoek

Zonnig weer, een dun windje en 45 renners die er zin in hadden stonden garant voor een mooie koers op maandagavond op het mooie parcours bij BRC. De mannen hadden er zin in, want de gaskraan ging al snel open. Na drie ronden kozen Luca Schrijen, Sjors van Eerden, Gerri Zonneveld en Koen Klinkhamer het hazepad. Rondenlang bleef het verschil 15 seconden, totdat vijf man de aansluiting kregen. Onder aanvoering van Aad Duin reden Michael van Son, Jacco Nak, Jeffrey vd Velden en Patrick Stengs naar de mannen vooraan. Het peloton liet de voorsprong niet verder oplopen dan 15 seconden, dus de koers was nog niet gelopen. Na drie kwartier koers sprintte de B categorie af. Winst voor Andre Starreveld voor Jan Schoenmaker en Nina Mastino. Inmiddels trok de kopgroep flink door en breidde de voorsprong uit naar 50 seconden en dubbelde de achterblijvers. Na een uur koers werden de gedubbelde renners uit koers gehaald en hadden we nog 16 man in de wedstrijd, waarvan 9 voorop. De winnaar moest uit deze kleppers komen. Met nog 1 ronde op het bord zat alles nog bij elkaar. Uit de laatste bocht een felle sprint tussen Jacco Nak en Michael van Son, waarbij van Son zijn wiel net iets eerder over de meet drukte. Winst dus voor van Son, voor Nak, Patrick Stengs en Koen Klinkhamer.

https://results.sporthive.com/events/PC1512058

 

2 april 2018

Hoppa! De kop is er af. Vandaag hadden 3 rijders van het Hand Bike Team Noord-Holland (HBTNH) hun eerste wedstrijd van het seizoen. Na 3 uur slaap door de zenuwen was iedereen toch fit genoeg om boven de 30 gemiddeld te rijden! Op een mooi parcour in Almere moesten de mannen een tijdrit doen van 21km, dat betekende dus ongeveer 40min volle bak biken.

Dave Versluis was de snelste van het team met 33km/u gemiddeld.

Kees van Velzen 2de met 31.9km/u gemiddeld en John Schot met een mooi gemiddelde van 30.6 km/u.

Loon na werken voor alle 3 de mannen!
Volgende week staat de eerste NHC wedstrijd in Rotterdam op de planning waar het echte racen gaat beginnen!

(Een toenemend aantal leden van HBTNH zijn lid van BRC kennemerland)

 

 

DTS/BRC Vuurlinie Voorjaarscompetitie 2018

In een competitie van 4 wedstrijden zal gestreden worden om de titel Vuurlinie Voorjaarskampioen 2018. Niet alleen DTS of BRC renners maar iedere wielrenner of wielrenster uit Noord Holland en verre omstreken van onderstaande categorieën met minimaal een KNWU basislicentie is welkom.
Categorie A: Elite/Beloften, Junioren en Amateurs
Categorie B: Sportklasse en Masters
Categorie C: Meisjes en jongens Nieuwelingen, Dames junioren en Dames

Belangrijkste reglementen en/of voorwaarden:

-Fietsen met schijfremmen mogen niet van start gaan en zijn dus expliciet verboden (KNWU regel)
-Transponder verplicht. Zonder transponder of defecte/defect geraakte transponder wordt de renner of renster niet in de uitslag opgenomen
-Helm dragen verplicht
-Rugnummer duidelijk zichtbaar rechts opspelden.
-Fietspomp en spatborden op de fiets zijn expliciet verboden.
-Afstand: Afhankelijk van de weersomstandigheden en wordt voor de start door de jury beslist en kenbaar gemaakt
-Bij pech krijgt men één ronde vergoeding, tot 5 ronden voor het einde v/d wedstrijd en indien deze bij de jury is gemeld.
-Bij voortijdige beëindiging van de wedstrijd afmelden bij de jury.
Renners die te laat aan de start verschijnen mogen buiten mededinging meedoen. Zij mogen de wedstrijd niet beïnvloeden en moeten de wedstrijd gelijk met de gedubbelde renners verlaten.
-Waar het reglement niet in voorziet beslist de jury
-Dagklassement met eindprijzen.
-Competitieklassement met ook vijf (grotere) eindprijzen. Voorwaarde er dienen minimaal 3 v/d 4 wedstrijden te worden verreden w.o. de laatste avond van 25 april

Eerste wedstrijd woensdag 4 april bij DTS, Sportpark Kalverhoek. Start 19.00 uur
Tweede wedstrijd woensdag 11 april bij BRC Keneemerland Start 19.15 uur