Kopij insturen

Website & Clubblad
Heeft u nieuwtjes, wedstrijd verslagen of foto's. Laat het ons weten en mail naar: redactie@brckennemerland.nl.

 

Foto's: https://www.flickr.com/gp/brckennemerland/CN3E20 

Ergens begin van de van de week was de licentieovergang van Patrick Stam naar BRC Kennemerland geregeld. Een paar dagen daarna al mag hij zich uitroepen tot kampioen van BRC. In een fraaie en soms toch ook voor de toeschouwers wat saaie race sprintte Patrick Stam naar de overwinning. Niets op af te dingen. Patrick was een van de renners die nog wel eens wat probeerde. De hoge snelheid van het peloton maakte ontsnappen bijna onmogelijk. Mitchell van Roijen greep net naast de winst. De sterk rijdende Juriaan punt werd derde.

Bij de Sportklasse trok Ger Sombroek aan het langste eind door in de finale Jorge van Vliet en nieuw lid Johan Terpstra. Yvette de Koning reed goed mee en werd kampioen bij de dames. Bij de nieuwelingen won Nino Mastino.

Bij de jeugd werden de prijzen als volgt verdeeld: cat. D. Floris Colbers; cat. C: 1. Jaak van Tunen 2. Sanne Ganzinga 3. Roan Nap; B: 1. Silje van Riemsdijk. 2. Lars Ganzinga 3. Mik Guldemond 4. Tije Beentjes; Cat. A: Bram Oudendijk

Sportklasse:

1. Gert Sombroek
2. Jorge van Vliet
3. Johan Terpstra
4. Walter Eggers
5. Niels Dekker
6. Mark Andringa

Overall:

1. Patrick Stam
2. Mitchell van Royen
3. Juriaan Punt
4. Erwin Krom
5. Patrick Stengs
6. Sebastiaan ten Zeldam
7. Rene Nap
8. Cees Schrijen
9. Rene Melk
10. Aad Duin

 

 

 

Met trots presenteren BRC Kennemerland, HSV de Kampioen en ASC Olympia het jeugdomnium “de TRIPLE” 2018.

Als onderdeel hiervan organiseren wij op vrijdag 13 juli de BRC jeugd Punten Klimkoers. De start is vanaf 18.30u

Het is niet verplicht aan alle 3 de onderdelen deel te nemen. Iedere dag zijn er ook dagprijzen.

Dit is een Interclubwedstrijd en staat open voor alle jeugd en NwL met een basis- of wedstrijdlicentie.

Inschrijving ter plekke, 2 euro per renner.

meer info vindt u op https://www.facebook.com/De-Triple-421563798300384/

de technische gids vindt U onder:  https://bit.ly/2Mwdxfo

 

Vanavond is de 14e wedstrijd om de recreantenbokaal bij BRC onder mooie omstandigheden afgewerkt. Mooi zonnetje, goede temperatuur en weer een hard blazende oostenwind op het parcours. Gelijk het gas erop en het peloton op een lint. Timmermans, Zonneveld, Punt en van Son hadden de straaljagers aangezet en reden hard weg. Rene Nap onderkende het gevaar en maakte de jump. Ook Frank Roling gaf gas en reed hard door en bracht het peloton weer terug naar de vijf vooraan. Inmiddels wapperden er achteraan wat renners af , maar gaven niet op. Daarna rondenlang het peloton op een lint. Vooral Zonneveld en marathonschaatser Marcel van Ham waren zeer actief. Klassementsleider van Eerden en nummer twee Koen Klinkhamer waren afwezig dus de voorsprong kon maximaal worden verkleind door de nummer drie, Michael van Son. Onno Timmermans probeerde het vaak heuvelop, maar de mannen reden met het mes tussen de tanden dus wegkomen was er niet bij. Na drie kwartier koers de finish van de B-categorie met winst voor Maurice Andringa, voor Gerben Tromp en Nino Mastino. Daarna gelijk een demarrage van Theo Laroo met in zijn wiel Timmermans. Ook Aad Duin en Marcel van Ham reden er naartoe., maar ook deze poging strandde. We stevenden weer af op een massasprint en uit de laatste bocht denderden de mannen richting de finish. Van Son was de sterkste voor Jacco Nak,  Jurriaan Punt werd derde voor Gerrie Zonneveld. Mooie finish voor de jury en toeschouwers.

 

 

https://results.sporthive.com/events/PC1553864

Silje van Riemsdijk brengt verslag uit van haar deelname aan de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse.

Net zoals vorig jaar heb ik ook dit jaar weer meegedaan aan de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse.
Vrijdag was de proloog, een tijdrit van 1200 meter op een deel van het parcours van de Spartaan, ik haalde hierbij de 3e tijd van de meisjes.
Zaterdag reden we met een criterium waarbij we met tussensprints punten konden halen voor de blauwe trui. We reden uiteindelijk in de eindsprint met het hele peloton de finishstraat in en ik kwam als 6e meisje over de finish.
In de middag was er een lange tijdrit van 4,4 km. Ik haalde hierbij de 4e tijd van de meisjes. Vandaag reden we een omloop door Rijswijk, we reden 2 x een ronde van 6,3 km met uiteindelijk de finish op het parcours van de Spartaan. Er stond er veel wind en mijn benen wilden niet. Er werd hard gekoerst uiteindelijk kon ik na de doorkomst van de eerste ronde de kopgroep niet meer bijhouden en moest ik lossen. Ik kwam als 6e meisje over de finish.
Ik ben overall in het eindklassement categorie 4 voor meisjes 5e geworden.
Ik heb een leuk en leerzaam weekend gehad.
Volgende week zondag doe ik mee aan de Jeugdronde van Schinnen, hierbij rijden we een criterium en een tijdrit.
Groetjes van Silje