BRC Kennemerland heeft voor de jeugd veel te bieden! Vind je wielrennen een gave sport? Heb je al ervaring met wielrennen of helemaal niet? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je wat we allemaal doen voor de jonge renners en rensters. 

De vernieuwde jeugdcommissie is momenteel hard aan de slag om het seizoen 2018 georganiseerd te krijgen.

De jeugdcommissie bestaat uit:

Sjon Koelman, coördinator en lid van het bestuur
Frank van Riemsdijk, jeugdtrainer
Tamara van Riemsdijk
Lilian Colbers
Wiske Ruijgrok

Email-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Er zijn diverse speerpunten benoemd voor 2018. Bijvoorbeeld goede voorlichting voor belangstellende jeugd en een introductieprogramma voor nieuwe leden. Gebleken is dat wielrennen voor veel mensen nog onbekende kanten heeft. Daar spelen we dus graag op in. Daarnaast willen we ook een aantal clinics organiseren om jeugd kennis te laten maken met het wielrennen. Ook wordt een mooi jaarprogramma opgesteld. Een heus trainingskamp in het voorjaar en een gezellige seizoensafsluiting zullen daar onderdeel van zijn.

 

Trainingen

De meest opvallende verandering ten opzichte van voorgaande jaren is dat de vaste trainingsavond verhuist naar de vrijdagavond 19.00u in de oneven weken en naar de zaterdagochtend 9.00u in de even weken. Voor een deel om praktische redenen voor een deel omdat wij graag willen dat de jeugd ook op de woensdagavond aanwezig is op onze wedstrijdavond en tevens omdat een belasting van twee avonden achter elkaar als te groot ervaren werd. 


Na de training drinken we nog wat water of limonade in de kantine. Zo leren we elkaar wat beter kennen en kun je met de trainer nog dingen bespreken.

 

Vanaf woensdag 28 maart 2018 wordt er net al andere jaren wekelijks een trainingswedstrijd georganiseerd op het parcours van BRC Kennemerland. Deze wedstrijd is onderdeel van de training. Er kan vanaf 18.15u inschreven  worden, daarna is het raadzaam om te gaan in rijden op het parcours. De wedstrijd start om 18.30u  

Meer informatie over trainen of het rijden van wedstrijden: Frank van Riemsdijk 06 53702085 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.