Vader en dochter Oden geven oranje Enkhuizen Rood-Blauw kleurtje Afdrukken

30 april 2008

De redactie ontving vanmiddag een opmerkelijk bericht van een van onze verslaggevers. Wie Niels en Maxine Oden een beetje hebben gevolgd de laatste weken zagen het al aankomen. Dochter Maxine haar koersjes pakkend en lekker van voren rijdend. Vader Niels, zoekend naar de juiste vorm, maar altijd mee in de finale. 

Vandaag hebben beiden dus een opmerkelijke prestatie neergezet!! Maar ook de dames Al hebben zich van hun beste kant laten zien.

Hier het verslag.

Maxine Oden wint in Enkhuizen

In haar 2e criterium als nieuweling-meisje slaat Maxine al meteen toe. Na zondag als 16e te zijn geëindigd in Zaandam had ze voor Koninginnedag snode plannen.
In een sterk deelnemersveld met nieuwelingen, junioren en dames werd stevig doorgereden. Na solo pogingen van diverse rijdsters ontstond uiteindelijk een kopgroep van 12 rijdsters. Maxine Oden en Lisanne Al waren attent en vertegenwoordigden Kennemerland. Fabienne Al had helaas de slag gemist. Met nog 10 ronden op het bord zette pluvius de sluizen open en werd het spekglad en gevaarlijk op de klinkers. Dit leidde tot een valpartij in de kopgroep, maar gelukkig bleven de BRC-meiden overeind.
Maxine, die al een paar premiesprints had gewonnen, wachtte de eindsprint niet af en reed in de laatste ronde weg bij de 8 anderen en kwam solo over de finish. Lisanne werd knap 6e en Fabienne 14e. Al met Al (of is het Al met Oden) een goede dag voor de meiden van Kennemerland.

Niels Oden 3e in Oranjeronde van Enkhuizen

Wat mijn dochter kan, kan ik ook moet Niels Oden gedacht hebben en reed al in de 1e van 45 ronden met 4 medevluchters weg. Na een valpartij bleven er hier 3 van over met nog 40 ronden voor de wielen. Rick Krijt, Rick Berkhout en Niels Oden werkten goed samen en bouwden hun voorsprong uit tot 45 seconden. Dit bleek uiteindelijk genoeg te zijn om voor de eindoverwinning te mogen sprinten. Rick Krijt toonde zich zoals verwacht de sterkste. Niels, die thuis bekend staat als het “strijkijzer”, moest genoegen nemen met plaats 3. De jury had oog voor de unieke familie-uitslag en haalde Maxine nog even naar voren en zo stonden vader en dochter samen op het podium.

Een driewerf HOERA!!! 

Ook bij de elites en beloften bleven de prestaties niet uit. John Koot (16) en Dennis Wezop (14) lieten zich in de straten van Enkhuizen goed van voren zien.   

 
< Vorige   Volgende >